Workshop: How to sell your science for a festival - 26 January

download.png

Three days, 140 hectares and a study population of 55,000. Doesn’t that sound great? In 2015 Lowlands started Lowlands Science: a ‘village’ at the festival where researchers could conduct their science. It became a great success. Would you like to conduct your science at a festival and would you like to be prepared when Lowlands asks researchers to pitch their science? Sign up for our workshop ‘How to sell your science for a festival’. During this workshop the science information officers of the Radboudumc and the researchers who conducted their science at Lowlands 2016, will help you with the best pitch for the Lowlands festival and other events.

 

Register before 15 January ‘festivalpitchen’ via nieuws@radboudumc.nl

Only Dutch proposals are accepted.

 

Drie dagen, 140 hectare en een onderzoekspopulatie van 55.000 man. Welke onderzoeker droomt daar niet van? In 2015 riep Lowlands onderzoekers voor het eerst op zich te melden met mooie onderzoeksvoorstellen. En ook in 2016 werd Lowlands Science een groot succes. Wil jij voorbereid zijn als er een oproep komt voor 2017? Meld je dan aan voor de workshop ‘festivalpitchen’ waarin de wetenschapsvoorlichters van het Radboudumc je helpen met de beste pitch voor Lowlands en andere evenementen. 

In 2015 stond het Radboudumc met twee mooie onderzoeken op Lowlands. Het werd een enorm succes met veel onderzoeksdeelnemers en ontzettend veel media-aandacht. 
Het was o.a. te zien bij RTL nieuws: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/festivalgangers-op-lowlands-zijn-proefkonijn
En dit is ook een mooi item: https://www.youtube.com/watch?v=4PKiK1UtcNo&list=PLg88DoWNoxslcyfmFi-WIZ6F-npCMydRf
En ook 2016 was een erg succesvolle editie voor de onderzoekers van de afdeling Anesthesiologie met hun onderzoek ‘Meer of minder pijn met Muse?’: http://giel.vara.nl/nieuws/beinvloed-muziek-mijn-pijngrens 

Lowlands stuurde vorig jaar eind februari onderstaand verzoek, die we ook onder wetenschappers hebben verspreid. De deadline om aan te melden was voor sommige onderzoekers te kort dag, waardoor niet iedereen het redde om op tijd met een mooi voorstel te komen. 

In de workshop ‘festivalpitchen’ op dinsdag 26 januari van 15.30-17.00 uur geven de wetenschapsvoorlichters van het Radboudumc je praktische tips voor je voorstel en presenteren de deelnemers van vorig jaar hun ervaringen. Naar verwachting komt Lowlands dit jaar rond half februari weer met de call voor nieuwe projectvoorstellen. Wil je daar goed op voorbereid zijn? Meld je dan voor 15 januari aan voor de workshop ‘festivalpitchen’ via nieuws@radboudumc.nl.  

Naast Lowlands zullen we ingaan op initiatieven als wetenschapsfilmfestival InScience (jaarlijks in november in Lux, Nijmegen) waar wetenschappers onderzoek kunnen uitvoeren met de ruim 7.000 filmfestivalbezoekers of meer dan 1.000 scholieren die aan het educatieprogramma meedoen. En we bespreken het verzoek dat we kregen van Science Museum Nemo dat onderzoekers zoekt die voor het programma Science Live in de schoolvakanties onderzoek willen uitvoeren onder bezoekers (voornamelijk families). 

NB Aangezien op Lowlands al het onderzoek in het Nederlands wordt uitgevoerd, heeft het helaas alleen zin om Nederlandse voorstellen in te dienen. Alleen filmfestival InScience biedt mogelijkheden voor een internationale doelgroep. 

Oproep 2016:

In drie dagen tijd ontstaat op het festivalterrein een unieke gemeenschap, een biotoop waar men van muziek en cultuur geniet, eet en drinkt, elkaar ontmoet en danst. Een plek waar grenzen verlegd worden, ogen en oren geopend, ontdekkingen worden gedaan en horizonnen verbreed. Het ideale onderzoeksterrein voor wetenschappers. 

Lowlands, New Scientist en Campagnebureau BKB roepen wetenschappers op voorstellen te doen voor wetenschappelijk onderzoek op het festival. Met – anoniem of vrijwillige – medewerking van de festivalbezoekers en gebruik van het terrein. De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit en de haalbaarheid gewaarborgd worden in de voorstellen. Wat zou jij willen onderzoeken op Lowlands?

De aanvraag dient tenminste de volgende informatie te bevatten:

  • Naam, kort cv en relevant eerder onderzoek
  • Onderzoeksvraag en doelstelling
  • Methode / plan van aanpak
  • Maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie
  • Communicatie:
  1. Hoe wordt er met de bezoekers van het festival gecommuniceerd (bijv. rondwandelende enquêteurs op het festivalterrein, installatie/lab op het festivalterrein, enzovoort)
  2. Hoe wordt de informatie/data verkregen op Lowlands gebruikt voor verder onderzoek? 

Het onderzoek wordt anoniem uitgevoerd en de verkregen gegevens en resultaten zijn niet herleidbaar naar individuen, tenzij bezoekers hier op individueel niveau toestemming voor verlenen. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.


<< back to overview news items